KW27 is een charmante dorpswoning uit 1923. De woning behoorde aanvankelijk toe aan een klompenmaker die achteraan de woning een atelier had en vooraan café hield, genaamd 't Kloefke".

In de jaren 50 werd de woning door een kroostrijk gezin gekocht en bewoond tot eind 2009. Daarna kwam de woning in handen van de huidige eigenaar Jens Pas.

Aanvankelijk had Jens het idee om er een ontmoetingscentrum in onder te brengen, maar dit idee kwam toen te vroeg. De kantoren van het bedrijf van Jens werden er eerst TA-Pas in onderbracht alsook de klaslokalen van het muziekatelier STICKS123 van zijn vrouw Elien Meerschaut. De kantoren verhuisden ondertussen naar een hogere verdieping, het muziekatelier evolueerde naar privélessen voor wie persoonlijke muzikale begeleiding zocht en verschillende ruimtes werden ter beschikking gesteld van de thuiswerkers, therapeuten en coaches die er nu een vaste stek hebben. Speelhout, een nevenproject van Jens kreeg in 2021 een plek in KW27.

Het ontmoetingscentrum blijft niet veraf en tijdens de Corona-pandemie worden ùet andere organisaties nieuwe heuse plannen gemaakt voor deze invulling zodra dat mogelijk wordt.